Carabassa torrà

Carabassa torrà

A la tardor venen les carabasses i ens acompanyen durant l’hivern. Es conserven molt bé al rebost durant mesos fins que decidim cuinar-les.

Hi ha de moltes classes però aquesta en concret és especial per torrar al forn. Una recepta senzilla i deliciosa que ens servirà per a prendre com a postre després de dinar, per a berenar, desdejunar…a qualsevol hora del día sempre que ens avellisca. Bon profit!

Ingredients:

1 Carabassa.
Farem servir una llanda d’alumini per a forn.

Procediment:

El forn preescalfat a 180º. Obrim la carabassa partida per la meitat (amb llavors o sense elles) la posem a una llanda de forn i l’enfornem durant una hora o més. Nosaltres solem fer-ho a foc baixet (150º) durant dues hores. Ha de quedar sucosa, esponjosa i amb el seu sucre natural líquid per damunt.

Si no tenim temps la portem al forn a primera hora del matí. Ens agrada mantenir aquesta tradició, ja que ens serveix per no perdre el contacte amb els comerços de tota la vida com ara les panaderies de barri.

A la vegada que gaudim d’un sabor únic, aquesta hortalissa que tant ens agrada, té nombrosos beneficis per a la nostra salut. Aquests són solament uns quants d’ells:

– Proporcionen vitamines i minerals essencials sense aportar quasi calories.

– Aquesta hortalissa presenta una gran riquesa vitamínica, especialment de betacarotens o provitamina A i de les altres dues vitamines antioxidants, la C i l’E.

– També proporciona licopé, el mateix pigment antioxidant de la tomaca, i diverses vitamines del grup B, (B2 i B6 i àcid fòlic).

– Entre els seus minerals destaquen el potassi, el fòsfor, el magnesi, el ferro i el zinc. A part de poc calòrica, és un dels aliments més medicinals de la nostra horta.

 

 

Compartir
Translate »