Mussaca

Mussaca

Aquesta és una recepta prou elaborada que du el seu temps però val la pena fer-la per què està molt bona.

Per a que hi haja un ordre i gaudim del procés recomanem preparar-ho tot per fases.

Si no disposeu de molt de temps podeu fer la primera part una vesprada del dia anterior i l’altra al dia següent. D’aquesta manera els sabors s’intensifiquen i encara està més sabrós.

Ingredients per a 4 persones:

3 Albergínies mitjanes / 3 Creïlles mitjanes / 6 Tomaques mitjanes / 6 Carlotes / 1 Pebre roig / Una cuarta de xampinyons / 1 Ceba gran per a la salsa de tomaca / All / Anous / Sàlvia fresca / Timó / Menta o herba-sana / Pebre negre / Safrà de pèl / Oli d’oliva i sal

Per a la beixamel:

Llet d’ametlla / 1 Ou / 1 Ceba menuda / Nou moscada / Pebre negre / Oli i sal

Procediment:

1. Preparem la salsa de tomaca. Tallem la ceba a trossets i un all. Ho posem a foc mitjà a la paella i quan comence a estar dorada afegirem la tomaca pelada i tallada a trossets. Ho deixarem fregint uns 20′ aproximadament. Li pegarem voltetes de tant en tant i afegirem la menta a trossets.

2. A altra paella fregirem un pebre roig tallat a tires. Mentre es frig anirem partint la carlota a trossets menuts. Es pot tallar o ratllar segons el gust de cadascú. Quan el pebre està fet es retira i es posa la carlota a la mateixa paella amb unes fulles de sàlvia fresca a trossets. Una vegada està feta es mesclarà amb el pebre i reservem.

3. En altra paella posem alls a trossets i xampinyons. Cal que es queden daurats i que tota l’aigua s’evapore. Afegim pebre negre i timó.

Ja tenim tot el condumio a punt per a farcir la mussaca.

4. Al dia següent prepararem les làmines molt fines d’albergínia i creïlla. Amb un rallet d’oli col·locarem a una llanda d’alumini per al forn. Ens interessa es que es queden cuites i flexibles però no torrades, per tant tindrem que vigilar el forn. Aproximadament estarà llest entre 30′ i 40 a 160º.

5. Mentrestant farem la beixamel.

Fregim una ceba menuda a trossets. Abans de posar la farina afegirem la nou moscada, el safrà i el pebre negre. Quan la ceba estiga daurada posarem una cullerada de farina de blat sarraí, ho barrejarem bé per què no queden grumolls i quan estiga ben barrejat anirem afegint la llet d’ametlla a poc a poc per què vaja quallant fins que quede cremosa.

Molt important:

Sempre li pegarem voltes en la mateixa direcció per a que no es talle.

Quan estiga feta s’haurà de deixar refredar.

6. Quan estiguen les creïlles i les albergínies prepararem una font per al forn. Posarem un rallet d’oli a la base i col·loque’m la primera capa que serà d’albergínia. Després una capa amb la salsa de tomaca. Després una capa de creïlles. Després una capa de xampinyons. Després el pebre roig i la carlota. I finalment l’última capa d’albergínies.

7. Batre’m un ou i barrejarem bé amb la beixamel freda.

8. Posarem el forn a 200º per què es calfe.

9. Picarem unes 10 anous i espolvorejarem per damunt de la beixamel.

10. Quan vejam que es dauren les anous ja estarà llesta per menjar.

Suggeriments:

A la salsa de tomaca li se pot afegir tonyina o carn picada.

Bon profit

😉

 

Compartir
Translate »