EL PROJECTE

EL PROJECTE

elprojecte

Som una cooperativa de persones amb una aspiració comuna: viure de conrear la terra per a oferir-te aliments de proximitat, sans i saborosos. Per a aconseguir-ho, apostem per una agricultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient i les persones, lliure de residus químics i reprenent la cultura tradicional de l’horta d’Ontinyent.

Utilitzem i recuperem varietats autòctones molt apreciades localment com el cogombre d’Ontinyent, la col tendral o blanca o les penques, entre altres. També treballen amb diverses varietats de tomaques de llavors recuperades, per afavorir la biodiversitat al nostre bancal.

Coneix algunes de les dades del projecte:

  • Actualment un 60% de la nostra producció són de llavors pròpies. El nostre objectiu és arribar al 100%.
  • Conreem 20 fanecades d’hortalisses a l’horta d’Ontinyent i 12 fanecades d’hortalisses de secà, entre elles el meló groc, cultiu tradicional al secà d’Ontinyent.
  • També comptem amb fruiters de secà i oliveres.
  • Es vam possar en marxa a l’any 2014 i gràcies al recolzament dels nostres clients, vam donar el pas de constituir aquesta cooperativa.

Com treballem la terra per a tindre el menor impacte ambiental?

La primera condició és clara: que els aliments arriben a ta casa des de l’entorn més proper possible. Anem a netejar quadres per a aconseguir el fem, recol·lectem ortigues i cola de cavall per fer els nostres tractaments, recollim cendra del forn de pa i ens tornem bojos per llevar la brossa per tal de no posar plàstic als nostres cultius.
És el dia a dia del nostre treball. El que ens permet apropar-te aliments de veritat amb el sabor de tota la vida.

elprojecte

On i quan posts comprar els teus aliments de proximitat?

Pots fer la comanda en la tenda online o vindre dilluns, divendres i dissabte al posat 18 del Mercat Municipal d’Ontinyent de 8.30 a 13.30. Els dimecres, dijous i divendres t’esperem de 17:00 a 21:00 hores al Carrer de Rafael Juan Vidal 24 d’Ontinyent.

Allí trobaràs els nostres productes i els d’altra gent que practiquen aquesta filosofia de vida: viure respectuosament de la terra.

També estem a la Xarxa Llauradora de les Comarques Centrals, formada per agricultors locals de la Marina Alta, La Safor, El Comptat, La Vall d’Albaida, La Costera fins a l’Alt Vinalopó.

Translate »